Titelverdediger Roglic leidt Groep Jumbo-Visma in Vuelta a Espa ntilde; een

De editie 2021 van de Vuelta a Espa ntilde; een begin op zaterdag 14 augustus. Met tweevoudig winnaar en veiligstellend kampioen Primoz Roglic brengt Groep Jumbo-Visma een motorrijder aan de start die begrijpt wat het is om de algemene categorie van de Ronde van Spanje te winnen.

Roglic maakte in 2019 zijn debuut in de Vuelta en pakte meteen de algemene overwinning. In het najaar van 2020 herhaalde de Sloveen deze prestatie en voegde zich bij het selecte groepje wielrenners dat de Spaanse koers twee keer op rij won.

De editie van 2021 begint en eindigt met een tijdrit. De fietsers zullen in de derde fase zeker een bergopwaartse ondergrond hebben. Naast Roglic brengt Groep Jumbo-Visma Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Nathan Van Hooydonck, Sam Oomen, Lennard Hofstede en Koen Bouwman aan de start in Burgos.

Voor Bouwman wordt het zijn derde deelname aan de Vuelta a Espa ntilde; A. Via een voorbereiding op hoogte in Tignes maakte de 27-jarige renner plannen voor zijn tweede grote schilderachtige tocht van het jaar.Hier vindt u meer Gage Hecht Uit ons artikel Eerder deze periode eindigde Bouwman als twaalfde in het klassement van de Giro dItalië. We hadden een uitstekende trainingsschool in Tignes. Er was een prima sfeer en we konden goed onderwijs geven. In 2014 zou ik eigenlijk al twee grote rondes rijden, toch gooide de coronacrisis roet in het eten. Ik kijk er enorm naar uit om aan de Vuelta te starten. Ik vraag me af of ik hetzelfde hoge niveau kan halen als ik heb laten zien in de Giro dItalië, eerder dit jaar. Dat optreden heeft mij echt veel moreel opgeleverd. Ik heb hard getraind om goed te zijn aan de start van deze Vuelta.

 Titelverdediger Roglic leidt Groep Jumbo-Visma in Vuelta a Espa  ntilde; een

rdquo; In zijn eerste twee jaar als profwielrenner, in 2016 en 2017, stond Bouwman bovendien aan de start van de Vuelta. Nu, vier jaar later, bestaat hij weer. Ik heb het als motorrijder gemaakt, in tegenstelling tot daarna. Gezien mijn deskundige debuut heb ik elke periode een grote rondrit kunnen rijden. Ik kan me nog goed herinneren dat ik erg moe was tijdens mijn eerste Grand Scenic Tour in 2016. Ik kanIk kan me veel van de gesprekken in de bus voorafgaand aan het begin niet herinneren. Ik was aan het rusten en de groep liet me slapen omdat ik zo uitgeput was. Na fase 8 deed ikIk begrijp niet hoe het mogelijk is om eenentwintig etappes te rijden. Dat zijn mooie punten waar ik nog wel eens aan denk. De laatste tijd hebben we in bijna elke belangrijke etappewedstrijd om het platform of de overwinning gestreden. Ik neem aan dat dat best bijzonder is. Dit jaar ben ik met Primoz om hem te helpen in de hoge heuvels. We hebben een solide team, vooral bergopwaarts. Toch is de Vuelta in het begin redelijk vlak met kans op echelons. Het is eveneens belangrijk om de groep in dat deel van de race goed voorop te houden. Daarna kunnen we ons steeds meer op de bergen concentreren.

rdquo; Sportdirecteur Grischa Niermann is zich er net als Bouwman van bewust dat zijn groep stevige renners aan de start heeft. We hebben een ontzettend sterke groep. Sepp en Steven hebben een kosteloze dienst. Sam, Koen, Lennard en Robert zijn onze mannen voor de heuvels, terwijl Nathan een van de belangrijkste weblinks op het vlakke is. De hele groep zal onze leider Primoz zeker steunen en beschermen. Wij kijken uit naar de start in Burgos.

rdquo;

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *